Geachte minister Dijkgraaf,

Het was fijn vorige week persoonlijk kennis met u te mogen maken en ons boek ‘21 geheimen van de strategische dialoog’ aan u te mogen overhandigen. Ik hoop dat ons boek u inspireert om de dialoog als bewuste gespreksvorm in het onderwijs te stimuleren.
Aandacht voor constructieve communicatie lijkt ons van het grootste belang om verdere verruwing van het maatschappelijke debat tegen te gaan. Deze verruwing is mede een gevolg van het feit dat veel mensen zich niet gehoord voelen. In een goede dialoog wordt iedereen gehoord, waardoor er een open en lerende cultuur ontstaat. Bijna niemand weet het grote verschil tussen een debat, discussie en dialoog. Het gevolg daarvan is dat iedereen elkaar altijd probeert te overtuigen en niemand meent te hoeven luisteren. Het politieke debat is hier mede de oorzaak van en daarom kwamen wij naar Den Haag om ons boek aan te bieden. 

Alles overwegende hopen we dat u:

– dialoogtraining centraal gaat stellen in het onderwijs;
– uw collega’s helpt beter te worden in het voeren van echte dialogen.

Wij auteurs van het boek en alle trainers van Dialoogcentrum zullen ook doen wat we kunnen, omdat we denken met het stimuleren van de dialoog een positieve bijdrage aan een mooiere wereld te kunnen leveren. Als we in het kader van de dialoog en dialoogtrainingen iets voor u kunnen betekenen, vernemen we dat graag. 

Hartelijke groeten,

Rients Ritskes en Remko de Beer 

MIS NIKS.

MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF