ENKELE OPDRACHTGEVERS

WAT DEELNEMERS ZEGGEN

Voordat ik de training deed, wist ik niet wat het woord ‘dialoog’ betekende, het betekent: door woorden heen zien. Dat vind ik fantastisch. Dat is precies wat deze training mij heeft geleerd. 

 

JAN PENNINGS - GOUDA
ein neuer tag

Als ik zelf beter luister, merk ik dat de ander zich meer gehoord voelt. Het gesprek gaat de kant op van de ander zijn doel. En mijn reactie past beter bij wat die persoon eigenlijk wil, in plaats van dat ik meteen met een oplossing kom die helemaal niet past bij zijn probleem. Misschien wil hij wel geen oplossing, misschien wil hij alleen maar gehoord worden. De gesprekken worden er dieper van.

FELICIA G.- BDO

De workshop leverde me verrassende en boeiende inzichten over het voeren van een dialoog.

Het zet je aan het denken en geeft zelfkennis.

Ik heb handvaten gekregen om andere mensen te leren kennen en hoe met ze om te gaan.

ROBERT B.- AMSTERDAM

De dialoogtraining is een aanrader, omdat een open dialoog meer oplevert en minder vermoeiend is.
Ik heb geleerd om meer door te vragen en dat levert veel verheldering op.

Ik merk dat je niet meteen een oordeel hoeft te hebben om toch bij te kunnen dragen aan een goede dialoog.

NANNEKE S.- AMSTERDAM
gdzbdvgstdqio4hyqwu3

De talking stick heeft de meeste indruk gemaakt. Een tijdje na de training zaten we met het gezin aan tafel en het was weer erg onrustig. Ik praatte zelf ook overal doorheen. Ik weet niet meer precies hoe ik het voor elkaar gekregen heb, maar op een gegeven moment had ik een vork in mijn handen en ik zei iets van: ‘jongens, mama heeft een training gevolgd, en we gaan dit even doen. Alleen wie de vork heeft, mag wat zeggen.’ Ineens realiseerden ze zich wie er aan het woord was. Het gesprek werd een stuk rustiger. Ze hadden meer aandacht voor elkaar. Een talking stick werkt echt, zelfs al is het een vork.

CHRISTEL W. - BDO
lhtqjazuprq-breather.jpg

Door de online dialoogtraining kreeg ik meer inzicht in mijn eigen behoefte om iets bij te dragen aan een gesprek. Ik heb mijn zelfbeeld en eigen motieven helderder gekregen.
Ik heb gemerkt dat de dialoog veel geschikter is als basis van een goed gesprek dan een debat, terwijl zonder de dialoogtraining mijn gesprekken in 9 van de 10 gevallen wel verzanden in debatteren.
Het lukt me beter mijn eigen denken los te laten, waardoor ik echt kan luisteren.

DIMMY - NIJMEGEN
tevreden deelnemers
0 +
TEVREDEN ORGANISATIES
0 +