Over de dialoogworkshop

Dialoogregels
Iedereen wil wel zijn of haar authentieke geluid laten horen in een gesprek of vergadering, maar toch lukt dat lang niet altijd. Dat komt vooral omdat we het niet geleerd hebben. We hebben geleerd dat gesprekken en vergaderingen er zijn om gelijk te krijgen en om te bewijzen dat jij het beter weet. Hierdoor wordt een gesprek een wedstrijd met altijd verliezers. We hebben niet geleerd om echt naar onszelf en de ander te luisteren en te ervaren hoe een gesprek bij kan dragen aan het inzicht en welzijn van alle deelnemers. Terwijl er enkele eenvoudige regels zijn, die na enige oefening een goede dialoog kunnen garanderen. Deze basisregels komen aan de orde in de eendaagse dialoogworkshop.

Het goede ritme
Eén van die basisregels is een goed ritme in een gesprek, maar bijna niemand is zich hiervan voldoende bewust. Toch herken je het probleem bijvoorbeeld als mensen je niet laten uitspreken of net op het moment dat jij iets wilt gaan zeggen, zelf beginnen te praten. Het voelt aan als dansen met iemand die steeds op je tenen gaat staan. In discussie gebeurt dit vaak met opzet, denk aan politieke debatten waarin ze elkaar niet laten uitspreken. Maar veel mensen doen het ook onbewust, ze kunnen niet anders. Ze missen het ritmegevoel dat in gesprekken net zo belangrijk is als bij dansen. In deze dialoogtraining leer je hoe je jezelf en anderen kunt helpen dit ritme in gesprekken te krijgen, waardoor er meer synergie en diepgang ontstaat in de communicatie.

Deelnemers zeggen over de afgelopen dialoogworkshop:

Verrassende en boeiende inzichten over het voeren van een dialoog. Zet je aan het denken en geeft zelfkennis. Handvaten om andere mensen te leren kennen en hoe met ze om te gaan. (Robert)

 

Een hele waardevolle training met nieuwe inzichten en direct toepasbare tools. Dit binnen een veilige omgeving met een prima trainer! (Carolien)

 

 

Lees meer over de eendaagse dialoogworkshop >>>

MIS NIKS.

MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF